Uludağ tıp doktorları geliştirdikleri yöntem ile dünya tıp literatürüne girdi!

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan doktorlar geliştirdikleri Skorlama Yöntemi ile dünya tıp literatürüne girmeyi başardılar.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Doç. Dr. Berna Akova Budak ve Prof. Dr. Ahmet Tuncer Özmen’in aynı fakülteden Tıbbı Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Beyza Ener, Doç. Dr. Oktay Alver, Uzm. Dr. Nazmiye Ülkü Tüzemen ile yaptıkları ” A Scoring System for Diagnosis of Ocular Demodicosis ” isimli çalışmaları, Uludağ Üniversitesinin adı ile dünya tıp literatüründe yer alma başarısı gösterdi.

Demodex isimli akarların kirpiklerde ve göz yüzeyinde meydana getirdiği değişiklikleri inceleyen çalışma ekibinden Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve Doç. Dr. Berna Akova Budak daha önce ortaya koyulmamış bir klinik skorlama geliştirerek, skorlamaya “Uludağ Oküler Demodikozis Klinik Skorlaması (UODS)” adını verdiler. Dünyada oküler demodikozis tanısı için geliştirilen ilk klinik skorlama olma özelliği taşıyan bu çalışmanın sonuçları ile hastalara daha kolay ve hızlı tanı koyma ve daha doğru tedavi başlama imkânı sağlanabilecek.

Bunu Okudunuz mu?

Uludağ Tıp’tan önemli bir buluş

Uludağ Tıp: İlaca dirençli Meme Ca’da yebi hazırladıkları formülasyon işe yarayabilir Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp …

Uludağ Tıp fakültesine 550 yataklı yeni hastane

Uludağ Üniversitesi kampüsü içerisinde 1985 yılından beri hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kapasitesi, yeni yapılacak …

1 yorum

  1. Tebrikler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.