Tıp fakültesinden sahnelere

 Asıl adı Şansın Tüzün olan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde profesör olarak öğretim üyesi olarak görev yapan ChanCé, ilk konserini Beyoğlu Jolly joker’de verdi.
‘Avare’ isimli ilk Türkçe EP’si ile geçtiğimiz haftalarda müzikseverlerle buluşturan sanatçı, yaklaşık iki saat sahnede kalıp kendine özgü bestelerini seslendirdi. Konserde İngilizce şarkıların yanı sıra Neşet Ertaş türküleri ve Türk sanat müziği eserlerine de yer veren sanatçı sahne performansıyla büyük beğeni topladı.

BARIŞ ŞARKILARI

ChanCé sahne ismiyle müzik çalışmalarını sürdüren sanatçı, New York’daki DROM müzikholünde ve ABD’nin diğer şehirlerinde ‘Voices of Turkey’” projesiyle sahne aldı. Dört şarkılık ‘Avare’ isimli EP’sinde ‘Sensizliğe Dayanabilirim’, ‘Ahmet’ ve ‘Ayrılık’ isimli şarkıların söz ve müziklerini kendisi yaptı. Albüme ismini veren ‘Avare’nin sözlerinde sanatçının, müziğinde Goran Bregovic’in imzası var. Barış, hoşgörü ve geleneksel motiflerden ilham alan ChanCé, 2014 yılında Ortadoğu barışına adadığı ‘Middle East’ isimli şarkısını Nobel Barış Ödülü adayı Medeniyetler Korosu ile seslendirmişti. Bir diğer barış ve hoşgörü çalışması olan ‘Gallipoli’ Avustralya etiketiyle 2015 yılında yayımlanmıştı.

sözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.