Beyinde yeme dürtüsünü değiştiren özel bir devre keşfedildi

Amerikalı bilim insanları, fareler üzerinde yaptıkları deneylerle, beyinde yeme dürtüsünü değiştiren özel bir devre tespit etti. Araştırma sonucunda elde edilen bilginin, obeziteyi önlemede veya obezite tedavisinde etkili olabileceği belirtildi.

ScienceDaily’nin haberine göre, Georgia Üniversitesi’nden Emily Noble liderliğindeki ekip, fareler üzerindeki çalışmaları sırasında hipotalamusta melanin yoğunlaştırıcı hormon (MCH) olarak adlandırılan bir tür iletkeni üreten hücre kümesine odaklandı.

Sonuçları “Nature Communications” dergisinde yayımlanan çalışmada, daha önce beyinde yüksek seviyelerde bulunmasının gıda tüketimini artırabileceği keşfedilen MCH’nin, ilk kez dürtüsel davranışta rol oynadığı ortaya koyuldu.

Emily Noble, beyinde MCH üreten hücreler etkinleştirildiğinde farelerin yemek konusundaki tutumlarının daha dürtüsel hale geldiğini belirterek, “Beyninizde dürtüsel yemeğe hayır deme kapasitenizin düzenlenmesinin temelinde yatan bir fizyoloji var.” değerlendirmesini yaptı.

Bulgunun, bilim insanlarının gelecekte aşırı yemeğe karşı iştahın azaltılması ya da lezzetsiz yemeklerle diyete gerek kalmadan yeni tedavi yöntemleri geliştirmesini sağlaması ümit ediliyor.

VİDEO: OBEZİTE İLE NASIL MÜCADELE EDİLMELİ? (03.08.2019)

Devamı: Beyinde yeme dürtüsünü değiştiren özel bir devre keşfedildi

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Heimlich manevrası hayat kurtardı

Afyonkarahisar’da boğazına şeker kaçan 4 yaşındaki çocuk öğretmenin zamanında yaptığı Heimlich manevrası ile hayatta kaldı. …

‘Her hastalığa iyi gelen damla’ uyarısı

Sosyal medyada kendisini fitoterapi ve natuoropati uzmanı olarak tanıtan T.Y, katarakt hariç görme bozukluklarını ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.