Yabancı doktorlar için yapılan denklik sınavı baraj puanı düşürüldü!

Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı baraj puanı düşürüldü!

Yükseköğretim Genel Kurulunun 16.06.2016 tarihli toplantısında; kararın alındığı tarihten itibaren geçerli olmak üzere Kurulumuzca ÖSYM ve Anadolu Üniversitesine yaptırılan Seviye Tespit Sınavlarında başarı puanının 100 üzerinden 40 puan olmasına, uygulanacak olan Seviye Tespit Sınavlarının sonuçlarının sağlıklı değerlendirilebilmesi için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 1/4’ü çıkarılmak suretiyle adayın her testten aldığı ham puanların (STS puanı) hesaplanmasına karar verilmiştir.

(Karar ÖSYM tarafından 2016 Sonbahar döneminde yapılacak olan Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği alanlarında, Anadolu Üniversitesince yapılacak olan Mühendislik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hukuk vb. tüm alanlarda geçerli olacaktır.)

YÖK Duyurusu için tıklayın

Bunu Okudunuz mu?

Üniversitelerde online sınavlar nasıl yapılacak? YÖK açıklama yaptı.

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde uygulanacak dönem sonu dijital sınavlar için öğrencilere teknik destek sağlanmasından sınav güvenliğine …

YÖK’ten intörn doktor mezuniyeti ile ilgili yeni karar!

Yükseköğretim Kurulunca, tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin koronavirüs salgını nedeniyle mezuniyetlerinin gecikmesinin önüne geçmek için …

1 yorum

  1. Merhaba.
    Ben yabaci diş doktoriym..
    Denklik almak için nasıl , nerde ne yapabilirdim?
    Hersheiniz hazır sadece sınava geçmek kaldı.
    Lütfen söyleyin bana sınav nezaman olucak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.