En ağır yük hastadan gerçeği saklamak! Öleceğini bildiğiniz yakınınıza bunu söyler misiniz?

Yakınları tarafından hastalığı kendisinden saklanan bir hasta, bir yazar bu durumu köşesinde yayımlayınca, kanser olduğunu gazeteden öğrendi. Öleceğini bu şekilde haber almak psikolojisini altüst etti, ailesiyle arası bozuldu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu gazeteye 125 bin lira para cezası uyguladı. Benzer bir konu cuma günü vizyona giren ‘The Farewell’de (Elveda) de işleniyor. Film, hastalığı sebebiyle kısa ömrü kalan ninelerine bunu söyleyip söylemeyeceklerini tartışan bir aileyi konu alıyor. Fakat bazı aileler için bu karar bir film değil, hayatın ta kendisi. Hastanın moralini sağlam tutabilmek için gerçek ondan gizlenebilir mi? Siz olsaydınız yakınınıza söylemeyi mi, saklamayı mı tercih ederdiniz? Peki ya hasta siz olsaydınız? Öleceğinizi bilmek mi isterdiniz, hiç öğrenmemek mi?

Devamı: En ağır yük hastadan gerçeği saklamak! Öleceğini bildiğiniz yakınınıza bunu söyler misiniz?

Kaynak: Hürriyet

Bunu Okudunuz mu?

24 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Kastamonu'da girişimsel radyoloji hastalar ameliyatsız tedavi olabilecek

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde uygulanan anjiyo yöntemiyle kanser başta olmak üzere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.