Tıpta akreditasyon önemli midir?

Evet!

Son alınan karar doğrultusunda ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

UTEAK 2019 yılı itibariyle akredite olmuş bir tıp fakültesinden mezun olmayan öğrencilerin Amerika USMLE sınavlarına giriş yapamayacağını bildirdi.Bir fakültenin akredite olması için mezun vermiş olması gerekmektedir.Demek oluyor ki mezun vermeyen fakülteler akredite olamadığı için mezunu olduğunuzda USMLE sınavlarına katılmanız 2019 itibariyle mümkün olmayacaktır.Akreditasyon,özellikle yurt dışı düşünen öğrenciler için tercihlerinde dikkate alınması gereken bir kriter olmalıdır…

Amerika Tarafından Kabul Edilen Tıp Fakülteleri Nelerdir?

6 Yorumlar

  1. Bu bilgiyi nerden aldiniz Uteak in sitesinde goremedim kaynak belirtir misiniz?
    Ayrica Ecfmg nin sitesinde 2023 e kadar okullarin akredite olmasi gerektigi belirtilmis.Yani 2023 ten once akredite olmayan bir okuldan mezun olsak bile USMLE ye girebiliyor olmamiz gerekiyor.Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

  2. önceki yorumda belirtildiği gibi, 2019 ifadesinde bir hata yok mu? ve 2023 öncesi mezun olanlar için geçerli mi bu sistem?

  3. Ben bu sene mezun oldum ve mezun olduğum fakültem de önümüzdeki sene akreditasyonu hayata geçirecek. Sorum şudur ki fakülte akredite olduktan sonra biz mezunlar usmle ye girebilecek miyiz?

  4. Akredite olmayan tıplardan mezun olanlar Avrupada hekimlik yapabilir mi?
    Yada yurtdışı üniversitelerde doktora yapabilir mi

  5. Yeni açılacak olan Ankara Tıp Fakültesi inglizce programını tercih etmek istiyorum. Akredite olmak için mezun vermesi gerekiyormuş üniversitelerin. Ben mezun olduktan sonra akredite olursa ben de bundan faydalanabilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.