TUS’ta artık optik form yok!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda sorularla cevap kağıdını aynı kitapçıkta birleştirecek yeni bir uygulamaya geçeceklerini bildirmişti. Demir, uygulamaya 30 Nisan 2016’da yapılacak sınavla başlanacağını ve zamanla diğer sınavlara yaygınlaştırılacağını belirtmişti.

Başlamasının ardından ilk TUS olan Eylül 2016 TUS’unda optik adaylar ilk kez optik form olmadan sınava katıldı.

Sınavlarda, artık ayrı bir cevap kağıdı yoktur ve soru kitapçığında direkt soruların altında cevap alanı yer alıyor. Her bir sorunun altında cevap alanı var, o cevap alanına aynen optik okuyuculu cevap kağıdını işaretler gibi kişiler işaretleme yapıyor adaylar. Sınav kitapçığındaki bütün sorular yine çoktan seçmeli. Her soru için beş farklı seçenek yer alıyor.

Kitapçıkların tüm sayfaları, ÖSYM’de taranacak, sayfa görüntüleri üzerinden görüntü işleme yöntemleriyle adayların işaretleri belirlenecek ve bilgisayar ortamında değerlendirileceK.

Optik okuyucular kadar hızlı okunması ve sınavın 13.10.2016 tarihinde sonuçların açıklanması bekleniliyor.

Yeni uygulama ile adayların cevap kağıdında cevapları kaydırma riskinin de tamamen ortadan kalkacağı bekleniliyor.

Ayrıca adaylar, soruları ayrı bir cevap kağıdına geçirmek ile zaman kaybetmeyerek sorunun cevabını hemen sorunun altına, sayfa çevirmeden süre kaybetmeksizin yanıtlayabilecekler.

ÖSYM Ankara’da 10’un üzerinde okulda lise öğrencileri üzerinde uygulamayı denedikten sonra Uygulamaya ilk olarak 30 Nisan 2016 tarihinde uygulanan 2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2016-İSG) ile geçildi. Bu uygulama zamanla diğer sınavlara yaygınlaştırıldı. Geçtiğimiz YDS de bu sistemle tanışan adaylar şimdi de TUS ve DUS sınavlarında sistemle tanıştılar.

AÇIK UÇLU SORULARA HAZIRLIK

Cevap kağıdına son verecek bu çalışma aynı zamanda açık uçlu soruların sınavlarda sorulabilmesi için bir ön hazırlık, ÖSYM açık uçlu soruları daha önce Kaymakam Adaylığı Sınavlarında 10 bin adaya uygulamıştı.

Kaynak: Drtus

Bunu Okudunuz mu?

Tus ikincisi ve DUS Birincisi OMÜ’den

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TUS ve DUS başarılarıyla 2018’e damga vurdu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) …

İşte tıpta en çok tercih edilen branşlar!

ÖSYM 2017-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ilkbahar dönemini ele alan değerlendirme raporu yayımlandı. Tıpta …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.