Bilim Kurulu Üyesi Demircan: Aşının önemi koronavirüste ortaya çıktı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan, koronavirüs döneminde hasta sayısının normalin dörtte bir oranına düştüğünü belirtti. Prof. Dr. Demircan, “Normal Türkiye’de hastaneye başvurması gereken bunun yarısı diye tahmin ediyoruz. Diğer yarısı yani yüzde 50’si biraz daha aşırı kullanan insanımız. Hastanelerimizi çok elzemse kullanmak lazım” dedi.Koronavirüs salgını sürecinde bazı kişilerin çocuklarının aşılarını ihmal ettiğini belirten Prof. Dr. Demircan, “Koronavirüs gelince herkes bir refleks olarak çekildi. Böyle olunca insanlar çocuklarını da zamanı gelmiş kızamık, kabakulak, tüberküloz aşılarına götürmedi. Kızamık, kabakulak, tüberküloz var bunlardan korunmamız lazım. Bunun en iyi yolu da aşı. Aşının önemi koronavirüste ortaya çıktı” dedi.

Devamı: Bilim Kurulu Üyesi Demircan: Aşının önemi koronavirüste ortaya çıktı

Kaynak: Hürriyet

Bunu Okudunuz mu?

SOĞAN, MİDE VE BAĞIRSAK KANSERİNE KARŞI KORUYOR: Soğanın Faydaları Nelerdir? Soğan Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır?

Soğan dünyanın tüm bölgelerinde kullanılan evrensel bir bitkidir. Bazıları özellikle antioksidanlar açısından zengin olan birkaç …

Kardiyologlar uyarıyor: Göz ardı etmemeniz gereken 9 ilginç semptom

Kalp krizi denildiğinde akıllara göğsü tutma, aşırı terleme ve nefes nefese kalma gibi belli başlı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.