Kasım ve Aralık ayına dikkat çeken Bilim Kurulu üyesinden kritik uyarılar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, “Koronavirüsü geçirmiş kişilerde antikor da oluşmuşsa koruyuculuğunun yani bir daha hasta olmama ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Ama geçirenler de geçirmemişler gibi tedbirli davranmak zorundalar. Bu koruyuculuk ne kadar devam ediyor; henüz bundan da çok emin değiliz” dedi. Prof. Dr. Ünal, şu anda birinci dalga sırasında vaka sayılarında oynamaların olabileceğini de belirtti ve ”Bizde hava soğuyunca yeniden kuzey yarım küreye gelirse eğer kasım- aralık ayında belki o zaman ciddi bir yükseliş olabilir. ‘Kuzey yarım kürede yeniden ikinci bir dalga şeklinde’ diye ben onu anlıyorum. Ama şu anda Türkiye’de oynamalar, birinci dalganın alt oynamaları, bazı illerde maalesef oluyor” ifadelerini kullandı.

Devamı: Kasım ve Aralık ayına dikkat çeken Bilim Kurulu üyesinden kritik uyarılar

Kaynak: Hürriyet

Bunu Okudunuz mu?

Lübnan Sağlık Bakanı: "(1990'da biten) Lübnan iç savaşından beri yaşadığımız en kanlı gün bugün"

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in bugünkü saldırıları nedeniyle ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu …

Yeni Atanan Antalya İl Sağlık Müdürü Göreve Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. Behzat Özkan, yeni görevine başladı. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.