2016 Eylül TUS Dava Süreci Hakkında Son Durum!

2016 Eylül TUS’daki dava hakkında Drtus adlı sitede yazılanlar…

Davayla ilgilenen avukatın açıklamaları ve son durum aşağıdaki gibidir;

2016 Eylül TUS’da hatalı 4 (Temel Bilimler 47, Klinik Bilimler 9, 72, 74 numaralı) sorunun iptali için 2 ayrı dava açmak zorunda kalınmıştı.

Söz konusu davaların sağlıklı yürüyebilmesi ve daha hızlı sonuçlanabilmesi için bu 2 davanın aynı mahkemede birleştirilmesi gerekli idi.

Davaların aynı mahkemede görülmesi için çalışmalar yapıldı ve her iki dava birleştirilmek üzere Ankara Bölge İdare Mahkemesine gönderildi.

Ancak öğrendiğimiz kadarıyla açılan bu iki davadan ayrı olarak bir doktor arkadaşımız tarafından da bir dava açılmış bunun da diğer davalar ile birleştirilmesi için çalışılmış ve bu dosya da Ankara Bölge İdare Mahkemesine gönderilmiştir.

Bu aşamada dosyaların birleştirilmesi ve dava hangi mahkemede görülecekse dosyaların bu mahkemeye ivedilikle gönderilmesi, ardından da hatalı soruların bir an önce bilirkişilere verilmesi için gerekli çalışmalar yapılmakta.

Ancak soruların bir an önce bilirkişilere verilmesi, bilirkişi raporlarının alınıp mahkemenin de karar vermesi için sınava giren Doktorlar tarafından da gerekli kamuoyu baskısının oluşturulması hepimiz için faydalı olacaktır.

Gelişmeler oldukça sizlere gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Kaynak: DRTUS

Bunu Okudunuz mu?

Mart 2022 TUS’ta tercih yapacaklara SB’dan müjde!

  Bu gönderiyi Instagram’da gör   TIP Öğrencileri Platformu ⚕️🩺 (@tipfakcom)’in paylaştığı bir gönderi

Uzm.Dr.Tuğba Naziroğlu ile Göğüs Hastalıkları Uzmanlığı

Uzm.Dr.Tuğba Naziroğlu ile Göğüs Hastalıkları Uzmanlığını konuştuk…. Bu gönderiyi Instagram'da gör TIP Öğrencileri Platformu ⚕️🩺 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.