Kanser ilacı corona virüse etkisiz kaldı

Ünlü ilaç üreticisi AstraZeneca’nın kan kanseri ilacı Calquence’ın corona virüs tedavisinde etkisiz olduğu ortaya çıktı.

İngiltere-İsveç ortaklığı olan ünlü ilaç şirketi AstraZeneca tarafından kan kanseri tedavisi için kullanılan Calquence ilacının Covid-19 tedavisinde başarısız olduğu açıklandı.

GELİŞTİRİLEN AŞI ETKİLENMEDİ

Şirket tarafından “hayal kırıklığı” olarak açıklanan durum sonrasında AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen potansiyel yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısının etkilenmediğinin de altı çizildi.

Reuters’ın haberine göre COVID-19 hastalarının bağışıklık sisteminde oluşan sorunları baskılaması amaçlanan kan kanseri ilacı Calquence’in sonuçları başarısız oldu.

AstraZeneca’nın en önemli rakiplerinden ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşının virüse karşı yüzde 90’dan fazla etkili olduğu bildirilmişti.

Şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada, Kovid-19’a karşı BNT162b1 adlı aşı adayının yüzde 90’dan fazla etkili olduğu belirtilmişti.

Devamı: Kanser ilacı corona virüse etkisiz kaldı

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Kış mevsiminin şifa deposu toprakla buluştu: Göğsü yumuşatıyor, canlı ve dinç tutuyor

Denizli’de 11 yıldan bu yana arklı salep türlerini yetiştiren ve “Salep dede” olarak bilinen 77 …

Şiddetli yağış uyarısı nedeniyle riskli bölgedeki hastalar geceyi hastanede geçirebilecek

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, şiddetli yağış uyarısı nedeniyle riskli bölgelerdeki hastaların istemeleri halinde gece hastanelerde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.