Bulgar turistler, yılbaşı öncesi Edirne'ye akın ettiler

Edirne, yılbaşı öncesi alışveriş yapmak isteyen Bulgar turistlerin akınına uğradı. Çarşı merkezi ile mağazaların bulunduğu cadde ve sokaklarda turistler büyük yoğunluk oluşturdu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Aralık ayında ülkeye en çok turist Bulgaristan’dan geldi. Bu yıl içinde ise koronavirüs salgınına rağmen gelen 2 milyona yakın Bulgar turist, ortalama 150 euro harcayarak kent ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyorlar” dedi. Edirne’de gıda ürünleri satan işletme sahibi Ertuğrul Yüksel, yılbaşı nedeniyle Bulgaristan’dan gelen turistlerin sayısının arttığını ve işlerinin iyi olduğunu söyledi. Yüksel, “Yılbaşı nedeniyle Bulgaristan’dan gelenlerin sayısı arttı ve işlerimiz şu an çok iyi. Şu an Türk müşterimiz çok az, daha çok Bulgar müşterim var. Bulgaristan’dan gelen müşterilerimiz en çok baklava satın alıyor. Devamında ise zeytin, peynir satın alıyorlar. Son günlerde yoğunluk yaşıyoruz” diye konuştu.

Devamı: Bulgar turistler, yılbaşı öncesi Edirne'ye akın ettiler

Kaynak: Hürriyet

Bunu Okudunuz mu?

Kış mevsiminin şifa deposu toprakla buluştu: Göğsü yumuşatıyor, canlı ve dinç tutuyor

Denizli’de 11 yıldan bu yana arklı salep türlerini yetiştiren ve “Salep dede” olarak bilinen 77 …

Şiddetli yağış uyarısı nedeniyle riskli bölgedeki hastalar geceyi hastanede geçirebilecek

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, şiddetli yağış uyarısı nedeniyle riskli bölgelerdeki hastaların istemeleri halinde gece hastanelerde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.