Japonya Sağlık Bakanlığı uzman heyeti Covid-19 tedavisi için "Baricitinib" ilacını onayladı

Japoya’da, ABD’li bir ilaç firması tarafından üretilen romatizmal eklem iltihabı ilacı “Baricitinib” corona virüs tedavisinde kullanılmak üzere onaylandı.

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı uzman heyeti, romatizmal eklem iltihabı ilacı “Baricitinib” haplarının yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmasını onayladı.

Kyodo ajansının haberine göre, ABD’li Eli Lily üretimi romatizmal eklem iltihabı ilacı “Baricitinib” hapları, bakanlık bünyesindeki uzman sağlık heyet tarafından uygun bulundu.

Firma ilacın onayı için bakanlığa aralıkta başvuru yapmıştı. Bakanlığın bir ay içerisinde ilacın kullanımını resmen onaylaması bekleniyor.

“Baricitinib” ABD’de, oksijen takviyesine ihtiyaç duyan Covid-19 hastalarının tedavisinde anti-viral “Remdesivir” ilacına ek olarak kullanılması kabul edilmişti.

Japonya hükümeti Kovid-19 tedavisinde şimdiye kadar “Remdesivir” ve “steroid dexamethasone” ilaçlarını onayladı.VİRÜSTE KALICI KOKU VE İŞİTME KAYBI

Devamı: Japonya Sağlık Bakanlığı uzman heyeti Covid-19 tedavisi için "Baricitinib" ilacını onayladı

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Dünyadaki yaşlı nüfus, 2030'da genç nüfusu geçecek

Dünyada 2030’a kadar yaşlı nüfusun genç nüfusu geçeceği, bu artışın gelişmekte olan ülkelerde daha hızlı …

Kalın bağırsağında tümör olan hasta kesisiz ameliyatla sağlığına kavuştu

HATAY’dan kalın bağırsağında tümör teşhisi ile Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı (45), Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.