Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi’nden Türkiye’ye ödül

Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’e, acil tıbbın Avrupa ve Asya’da gelişimine olan katkılardan dolayı Uluslararası Acil Tıp Kongresi’nde ”Özel Onur Ödülü” verildi. Prof. Dr. Cander’e bir ödül de, Ukrayna Acil Tıp Birliği ve Aile Hekimliği Federasyonu’ndan geldi.

WACEM ve INDUSEM tarafından 17-19 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen Uluslararası Acil Tıp Kongresi’nde Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander‘e ”Özel Onur Ödülü” verildi.

Ödülün, acil tıbbın Avrupa ve Asya’da gelişimine olan katkılardan dolayı verildiği belirtildi.

Ödül töreninde konuşan WACEM (World Academic Council Emergency Medicine) ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Sagar Galwankar Türkiye’de yapılan çalışmaların başka ülkelerdeki acil tıbba da katkı sunduğunu ve Prof. Dr. Başar Cander’in uluslararası acil tıp konusunda örnek bir liderlik yaptığını ifade etti.

Galwankar, birçok ülkede acil tıbbın ana branş olması gerektiğini de vurguladı.

BİR ÖDÜL DE UKRAYNA ACİL TIP BİRLİĞİ’NDEN

Intercontinental Emergency Medicine Congress ve Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’e bir ödül de, Ukrayna’dan geldi.

Prof. Dr. Başar Cander’e, Ukrayna Acil Tıp Birliği ve Aile Hekimliği Federasyonu tarafından Avrupa ve uluslararası alanda acil tıbbın gelişimine katkılarından dolayı ”Şükran Ödülü” verildi.

Türkiye ve Ukrayna arasında acil tıbbın gelişimi için ayrıca ortak çalışmalar yapılması planlandı.

İlk organizasyon mart ayında Ukrayna’da gerçekleştirilecek.

Devamı: Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi’nden Türkiye’ye ödül

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Ordu’da karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 kişi hayatını kaybetti

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde mutfak tüpünden sızan karbonmonoksitten zehirlenen kişi hayatını kaybetti. İlçenin Merkez Mahallesi’nde ikamet …

27 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.