Brezilya’da maymun çiçeği vakaları nedeniyle maymunlara saldırılar artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Brezilya’da artan maymun çiçeği vakaları nedeniyle bulaşma endişesiyle birçok maymunun öldürülmesinden üzüntü duyduklarını açıkladı. Ülkede son bir hafta boyunca 10’u aşkın maymun öldürülürken, bilim insanları virüsün insanlardan insanlara bulaştığını ve virüsün asıl kaynağı olan hayvanın bilinmediğini söyledi.

Brezilya haber sitesi G1’in haberinde, artan maymun çiçeği vakalarından endişelenenlerin, Sao Paulo eyaletindeki Sao Jose do Rio Preto şehrinde bir haftadan kısa sürede 10 maymunu zehirleyerek öldürdüğü belirtildi. Başka şehirlerde de benzer olaylar yaşandığı kaydedildi.
DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, yaptığı basın açıklamasında, hayvanlara yönelik saldırılardan üzüntü duyduklarını söyledi.
Virüs nedeniyle insanların hayvanlara saldırmaması gerektiğine işaret eden Harris, “İnsanlar, şu anda yaşanan salgında bulaşmanın insanlar arasında olduğunu bilmeli” dedi.
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle kaydedilen ilk ölümü 29 Temmuz’da bildiren Brezilya’da 1700’den fazla maymun çiçeği vakası bulunuyor.
Ülkede, sarıhumma salgınları sırasında da maymunlara yönelik ciddi saldırılar olmuştu.
Öte yandan, DSÖ’ye tavsiyede bulunan bir grup bilim insanı geçen Haziran ayında hastalığın adının değiştirilmesini istedi.
Araştırmacılara göre, DSÖ’nün dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından resmi bir tanım olmadan  SARS-CoV-2’yi Çin veya Wuhan virüsü olarak adlandırılmasının ardından yaşanan tartışmaya benziyor. Çok çeşitli memelilerde bulunan maymun çiçeği hastalığının asıl hayvan kaynağı ise bilinmiyor.

Devamı: Brezilya’da maymun çiçeği vakaları nedeniyle maymunlara saldırılar artıyor

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

24 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Kastamonu'da girişimsel radyoloji hastalar ameliyatsız tedavi olabilecek

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde uygulanan anjiyo yöntemiyle kanser başta olmak üzere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.