Balgam neden olur, nasıl geçer?

İnsanların vücudu tarafından üretilen, normal yapıya sahip olan kaygan mukus, vücudun işlevlerinde önemli bir role sahiptir. Mukus, hayati organların kurumasını engellemektedir. Hem koruyucu hem de nemlendirici bir tabaka olarak tanımlanabilmektedir. Aynı zamanda bakterilerin ölmesini sağlayan enzimler bulundurmaktadır. Günde belirli bir miktarda üretilmektedir ancak fazla üretimi bazı hastalıkların habercisi olabilmektedir. Bu noktada kişinin akciğerlerini ve solunum yolunu koruyan mukusa ise balgam ismi verilmektedir. Kişinin solunum yolundan giren bakterilerin ilerlemesini engellemektedir ve filtre görevi yapmaktadır. Aynı zamanda bölgenin nemli kalmasını da sağlamaktadır. Fakat bazı durumlarda yüksek miktarlarda salgılanmaktadır. Peki, balgam neden olur, balgam nasıl geçer?

Devamı: Balgam neden olur, nasıl geçer?

Kaynak: HaberTürk

Bunu Okudunuz mu?

24 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Kastamonu'da girişimsel radyoloji hastalar ameliyatsız tedavi olabilecek

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde uygulanan anjiyo yöntemiyle kanser başta olmak üzere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.