Bu vaka tıp literatürüne girmeye aday!

İzmir’de kusma ve karın ağrısı şikayeti ile acile kaldırılan kadında, dünyada bugüne kadar 4 kez rapor edilen damar anomalisi bulunduğu ve bu damarda gelişen kanamaya bağlı hayati risk ortaya çıktığı belirlendiDoktorların dikkati sayesinde karın boşluğuna dolan kan temizlenen kadın yeniden sağlığına kavuştu İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamer:”Çok nadir görünen bir olay. Yurt dışı literatürde 4 kez rastladık, Türkiye’de daha önce görmedik”

İZMİR (AA) – MERİÇ ÜRER – İzmir’de kusma sonrası şiddetli karın ağrısı gelişen ve acil servise kaldırılan kadında, dünyada bugüne kadar 4 kez rapor edilen damar anomalisi bulunduğu tespit edildi. Doktorların dikkati sayesinde hemen ameliyata alınan kadın, yerinde müdahale sonrası yeniden sağlığına kavuştu.

Buca ilçesinde yaşayan ev kadını Meryem Akkaynak, 8 Şubat’ta arkadaşlarını evinde ağırladı. Ziyaret sonrası kusmaya başlayan 3 çocuk annesi Akkaynak, önce yemeği fazla kaçırdığını düşündü ancak daha sonra şiddetli karın ağrısı başladı. Kustuğu sırada baygınlık geçiren Akkaynak, eşi tarafından Buca Seyfi Demirsoy Hastanesine kaldırıldı.

Haber Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.