Kara üzümün faydaları…

Edirne’den Kars’a her karesi bereketli topraklarla bezenmiş ülkemizde yetişen sebzelerin ve meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. Her yıl Ağustos ayıyla birlikte sofralarımızı süslemeye başlayan ve özellikle Eylül ayında yapılan bağ bozumlarıyla birlikte neredeyse her yerde, her tezgâhta, her sofrada karşımıza çıkan üzümün sağlığımız için ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Şırasından sirkesine, tazesinden kurusuna kadar mutfaklarımızda da çok geniş kullanım alanlarına sahip olan kara üzüm özellikle çok güçlü bir antioksidan seçeneği olmasıyla öne çıkıyor. Üstelik sahil kasabalarından Doğu Anadolu bölgesine kadar neredeyse her coğrafyada yetişebilen kara üzüme erişebilmek de oldukça kolay. Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin ve özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmaya çalışanlar kara üzümün faydalarını araştırıyor.

Devamı: Kara üzümün faydaları…

Kaynak: HaberTürk

Bunu Okudunuz mu?

Lübnan Sağlık Bakanı: "(1990'da biten) Lübnan iç savaşından beri yaşadığımız en kanlı gün bugün"

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in bugünkü saldırıları nedeniyle ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu …

Yeni Atanan Antalya İl Sağlık Müdürü Göreve Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. Behzat Özkan, yeni görevine başladı. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.