Dekort nedir, ne için kullanılır?

Dekort, çeşitli hastalıklar nedeniyle ilaç kullanmak zorunda kalan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Vücutta iltihap ile ilgili çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan dekortun ne olduğu ve ne için kullanıldığı sorgulanıyor. Peki, dekort nedir, ne için kullanılır?

Dekort, kortikosteroid (hormonlara benzeyen ilaçlar) grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren ampuldür. Tip I camdan yapılmış, halkalı 2 ml’lik amber renkli ampullerde bulunur. Her bir karton kutu 1 adet 2 ml’ lik ampul içermektedir. Dekort, deksametazon etkin maddesini içermektedir. DEKORT NE İÇİN KULLANILIR? Dekort, vücutta iltihap ile ilgili çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir. Deksametazon alerjik bozukluklar, endokrin hastalıklar (hormonlarla ilgili hastalıklar), deri hastalıkları, romatizmal hastalıklar, göz ile ilgili (oftalmik) hastalıklar, kan hastalıkları, ödeme yol açan hastalıklar, sindirim sistemi hastalıkları, iltihabi bağ dokusu hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları veya solunum bozuklukları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Devamı: Dekort nedir, ne için kullanılır?

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

22 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Nijerya'da yaklaşık 26 milyon kişinin açlık tehlikesi altında olduğu bildirildi

Nijerya Kızıl Haç Derneği, ülkede gıda güvensizliği nedeniyle yaklaşık 26 milyon kişinin açlık tehlikesi altında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.