Boşanma süreci çocuğa nasıl anlatılmalıdır?

Hangi çocuk yoktur ki anne babasıyla mutlu mesut yaşamak istemesin ? Bir evde bitmek bilmeyen kavgalar varsa, evin tadı tuzu kalmamışsa, evde huzur kaçmışsa, anne bir tarafta baba bir tarafa küs şekilde yaşamaya başlamışsa hele bir de şiddet varsa o evdeki çocuğun sağlıklı büyüyebilmesi neredeyse imkansızdır. Bu yüzden çocuk için böylesi bir evliliği sürdürmek demek çocuğun daha fazla travma yaşamasına neden olmak demektir. Dolayısıyla boşanma kararı, gerektiği durumlarda doğru bir seçenek olacaktır. Ancak boşanma süreci ne kadar sağlıklı yürütülmeye çalışılırsa çalışılsın bu süreçte çocuk kalıcı yaralar alır. O nedenle bu yaraların çocuğu derinden acıtmaması için bu karar çocuğa oldukça dikkatli açıklanmalıdır. Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu ile ilgili bilgiler verdi.

Devamı: Boşanma süreci çocuğa nasıl anlatılmalıdır?

Kaynak: CNN Türk

Bunu Okudunuz mu?

DSÖ uzun yaşamın sırrını açıkladı! Sofranızdan eksik etmeyin, ömrü uzatıyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için iyi ve dengeli beslenmeniz gerekir. Beslenme hastalıkları önlemede ve …

Kimler grip aşısı yaptırabilir?

Havaların soğumasıyla birlikte grip vakarlarında artış yaşanmaya başladı. Uzmanlara göre gripten korunmanın en önemli yolu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.