Esra Dermancıoğlu zona hastalığına yakalandığını duyurdu (Zona nedir, belirtileri neler?)

Oyuncu Esra Dermancıoğlu, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak zona olduğunu duyurdu. Dermancıoğlu paylaşımında, “Zoniş oldum. Türkiye, bunu bilmeli” ifadelerini kullandı. Açıklama ardından zona hastalığıyla ilgili araştırmalar başladı. Peki, zona nedir, belirtileri neler?

Zona, gece yanığı adı ile de bilinen genellikle ileri yaşlarda sıklıkla gövdede önce kızarıklık sonra içi sıvı dolu ağrılı keseciklerle görülen viral bir deri hastalığıdır.

Zonaya neden olan virus, su çiceğine neden olan virus olup bu virus yıllarca omurilik boyunca sinir köklerinde saklı kalır ve vücut savunma sisteminin zayıflaması ile genellikle 50 yaştan sonra ortaya çıkar.

ZONA BULAŞICI MI?

Bir zona hastası başkasına (genellikle çocuklara) su çiçeği bulaştırabilir, fakat zona bulaştıramaz. Çünkü zona vücut içine yerleşmiş virüs kaynaklıdır, havadan bulaşan virüsle olmaz.

ZONA BELÄ°RTÄ°LERÄ° NELER?

Zona hastalığı belirtileri genellikle döküntülerin ortaya çıkacağı bölgede yanma, karıncalanma, kaşıntı veya batma ile başlar. Bazen bu bulgular çok şiddetli olabilir ve bireyler dayanılmaz bir ağrı tarif eder.

Devamı: Esra Dermancıoğlu zona hastalığına yakalandığını duyurdu (Zona nedir, belirtileri neler?)

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

20 Eylül 2024 günün öne çıkan sağlık haberleri…

Sağlık alanında en güncel gelişmeler, Türkiye ve dünyadan en önemli sağlık haberleri, sağlıklı zayıflamak için …

Ve burası da bir devlet hastanesi

. Devamı: Ve burası da bir devlet hastanesi Kaynak: SağlıkAktuel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.