İBB HPV aşısı başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?

Ä°stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ä°mamoğlu, Ä°stanbul’da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının 16 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı.

Ä°stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ä°mamoğlu’nun X hesabından yaptığı paylaşımda, HPV aşısının ücretsiz yapılacağı ve 9-26 yaş aralığındaki bireyler ve ebeveynlerinin başvuru yapabileceği belirtildi. 9-26 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR VE GENÇLER YARARLANABÄ°LECEK Ä°stanbul Büyükşehir Belediye (Ä°BB) Başkanı Ekrem Ä°mamoğlu, ücretsiz HPV aşısı uygulaması yapacaklarını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekrem Ä°mamoğlu, 16 Mayıs’ta başlayacak uygulamadan 9-26 yaş arasındaki kişilerin faydalanabileceğini belirtti. Ä°mamoğlu, “Sözümüzü tutuyoruz. Ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başlıyoruz. Ülkemizde HPV kaynaklı kanser vakaları artma eğiliminde. Aşının elimize ulaşan ilk dozları için başvuruları almaya başlıyoruz” dedi. KÄ°MLER BAŞVURU YAPABÄ°LECEK? Ä°stanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, HPV Aşı Uygulaması Projesi kapsamında; Ä°stanbul il sınırları içinde ikamet eden ve Ä°BB’den sosyal yardım alan, 9-26 yaş arası bireyler/ ebeveynler başvuru formunu doldurabilir. Ä°BB HPV AŞISI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Ä°BB’nin HPV aşısı uygulamasından yararlanmak isteyen Ä°stanbullular başvuru formuna “https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu/” adresinden ulaşılabilecek. BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN Başvurunuz onaylandığı taktirde uygulama öncesi tarafınıza SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Devamı: İBB HPV aşısı başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Prof. Dr. Özlü'den XEC varyantı açıklaması

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Almanya’da ortaya çıkan, havaların soğumasıyla daha da etkili …

Avustralyalı bilim insanları keşfetti! Kanser hücrelerini 1 saatte yok edebilir

Kanser her yıl sessizce milyonlarca hayatı yok ediyor. Hücrelerin agresif büyümesi ilk aşamada hiçbir iz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.