Müzik dinlemek, Alzheimer hastalarına yardımcı olabilir

Araştırmacılar, Alzheimer hastalığına sahip kişiler için şarkı dinlemenin veya söylemenin duygusal ve davranışsal faydalar sağlayabileceği ortaya koydu.

Alzheimer hastalığı, hafıza, düşünme ve sosyal yetenekleri günlük işlevlere müdahale edecek kadar ciddi şekilde etkileyen bir grup semptomu tanımlamak için kullanılan bir terim olan demansın en yaygın nedenidir.

Hafıza kaybı Alzheimer hastalığının en önemli belirtisidir.

Hastalığın erken bir belirtisi, yakın zamandaki olayları veya konuşmaları hatırlamakta güçlük çekmektir. Hastalık ilerledikçe, hafıza bozukluğu devam eder ve kötüleşir, işte veya evde işlev görme yeteneğini etkiler.

Alzheimer hastalığında müzikal anılar genellikle korunur, çünkü müzikal hafızayla bağlantılı kilit beyin bölgeleri hastalıktan nispeten zarar görmez.

ŞARKI DİNLEMEK VE SÖYLEMEK FAYDA SAĞLIYOR

Araştırmalar, şarkı dinlemenin veya söylemenin Alzheimer hastalığı ve diğer demans türleri olan kişiler için duygusal ve davranışsal faydalar sağlayabileceğini göstermektedir.

Müzik ayrıca kaygı ve sıkıntıyı azaltarak, ruh halini hafifleterek ve Alzheimer hastalığı olan sevdiklerinizle, özellikle de iletişim kurmakta zorluk çekenlerle bağlantı kurmanın bir yolunu sağlayabilir.

14 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 2020 yılında ABD’de 5,8 milyon kadar insan Alzheimer hastalığıyla yaşamaktaydı. Ve bu sayının 2060 yılına kadar neredeyse üç katına çıkarak 14 milyon kişiye ulaşacağı öngörülüyor.

Devamı: Müzik dinlemek, Alzheimer hastalarına yardımcı olabilir

Kaynak: NTV

Bunu Okudunuz mu?

Avustralyalı bilim insanları keşfetti! Kanser hücrelerini 1 saatte yok edebilir

Kanser her yıl sessizce milyonlarca hayatı yok ediyor. Hücrelerin agresif büyümesi ilk aşamada hiçbir iz …

Sessiz katil milyonlarca insanı öldürüyor! Bu belirtiler varsa saniyeler hayati önem taşıyor

Genellikle halk arasında “kan zehirlenmesi” olarak bilinen sepsis, acil müdahale edilmezse hayati önem taşıyor. Virüs …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.