Koronavirüs günlerinde beslenme

Sağlıklı beslenme ve bağışıklığı kuvvetlendirme konusu her türlü hastalığa karşı vücudun en önemli savunma yöntemi, ancak içinde bulunduğumuz pandemi döneminde her zamankinden çok daha fazla revaçta. Hemen her gün beslenme ile ilgili gündeme gelen çeşitli tavsiyeler, kimi zaman da bilgi kirliliği yaratarak kafaların karışmasına neden olabiliyor. Peki bağışıklığı güçlendirmek için nasıl beslenmeliyiz? Vitamin ve mineral takviyesi almak doğru mudur? Sağlıklı beslenmede suyun önemi nedir? Ne kadar su içilmesi sağlıklıdır? Uzman konuğumuz Dr. Şirin Seçkin tüm bu soruları ve daha fazlasını haberturk.com için yanıtladı… Vücudun sağlıklı olabilmesi için probiyotiklerin önemine dikkat çeken Seçkin; ev yapımı yoğurt, sirke, turşu, tarhana, kefir gibi besinlere daha çok yer verilmesi gerektiğini vurguladı. Sebze, meyve ve lif ağırlıklı beslenmenin doğru olduğunu belirten Dr. Şirin Seçkin, hindistancevizi yağı, susam yağı, tereyağı, zeytinyağı, kaymak gibi sağlıklı yağların hücreler üzerinde ince bir tabaka oluşturarak vücudu koruduğunu söyledi.  

Devamı: Koronavirüs günlerinde beslenme

Kaynak: HaberTürk

Bunu Okudunuz mu?

Kış mevsiminin şifa deposu toprakla buluştu: Göğsü yumuşatıyor, canlı ve dinç tutuyor

Denizli’de 11 yıldan bu yana arklı salep türlerini yetiştiren ve “Salep dede” olarak bilinen 77 …

Şiddetli yağış uyarısı nedeniyle riskli bölgedeki hastalar geceyi hastanede geçirebilecek

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, şiddetli yağış uyarısı nedeniyle riskli bölgelerdeki hastaların istemeleri halinde gece hastanelerde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.